Півтисячі людей під Радою вимагать прозорості кадрових призначень та люстрації

Близько 500 осіб зібралися навколо будівлі Верховної Ради з вимогою публічного доступу до інформації про кадрові призначення та люстрації

Про це з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна" передає Еспресо.TV.

Пікетувальники перед парламентом тримають в руках плакати із закликами до негайного проведення люстрації, правосуддя над винними у смерті учасників протесту - "Небесної сотні", зняття депутатської недоторканності, а також ратифікації Римського статуту.

Союз афганців прибув до парламенту на БТР.

Ще один організований пікет проходить біля 4-го під'їзду Верховної Ради, який виходить у бік вул.Грушевського. Учасники виклали на асфальті алею з квітів і свічок, а також тримають у руках портрети загиблих в зіткненнях і прапори партій "Свобода" і "УДАР". Вони виступають проти окремих кандидатів, які пропонуються в новий уряд. Зокрема, звучать заклики призначити главою МВС Віталія Ярему, а також не включати до складу Кабміну Володимира Гройсмана .

До цієї групи протестуючих вийшов депутат Олег Ляшко, який закликав їх не перешкоджати роботі парламенту, а дати можливість вирішувати першочергові питання - по Криму і валютно- фінансовій системі.