Ілларіонов: Росія провокує максимально жорстку реакцію української влади

Росія хоче, щоб Україна постала в очах світу як територія хаосу, беззаконня та відсутності правового порядку

Про це телефоном в ефірі "Шустер Live" сьогодні ввечері розповів екс-радник президента РФ Андрій Ілларіонов, повідомляє Еспресо.TV.

"Багато хто сприймає це як спробу Путіна захопити Крим - це майже неймовірна історія. Навіщо це? Це провокації дуже високого рівня. Вони спрямовані на створення максимального резонансного ефекту в українському суспільстві. Щоб в українському суспільстві виникли голоси: "Потрібна армія, ми цього терпіти не можемо"", – вважає екс-радник.

"Як тільки українська влада віддасть наказ на використання сили – це їм і потрібно. Ось це підняття російського прапора, це для того, щоб спровокувати максимально жорстку реакцію нової української влади. Як тільки це відбудеться - почнеться громадянська війна в Україні, щоб ця війна була всіх проти всіх. Перше завдання - представити Україну в очах росіян та світу як територію хаосу, беззаконня та відсутності правового порядку, для того, щоб підтвердити заяви МЗС Росії. Для того, щоб показати, що Україна не відбулася як держава", – заявив Ілларіонов.