Велика Британія в ООН: Все, що говорить представник Росії - це сфабриковане, Янукович - нелегітимний

Представник Великої Британії заявив, що військове втручання Росії в Україну базується на сфабрикованих доказах

Про це заявив представник Великої Британії в ООН на екстрених слуханняхв Радбезі ООН, передає Еспресо.TV

"Це є зазіхання на цілісність, суверенність, недоторканість, безпідставні дії. Ми не бачимо жодних спроб для обґрунтування цих дій, там не має переслідування російськомовних, антисемітизму, плюндрування церков, це все фабрикація для того, щоб виправдати дії РФ. Контроль над частиною території є нехтування зобов’язаннями. Друга стаття хартії ООН забороняє це. Росія недотрималася своїх зобов’язань також в рамках ОБСЄ і Хельсинського акту.

Росія каже що Янукович цю інтервенцію започаткував. Ми говоримо що цей президент призвів до смерті понад 90 людей, привів країну до економічного провалля. Натомість український уряд є легітимний. Ящо стається нехтування міжнародного права, то можна очікувати відсічі. Хай не дивуються РФ, що їхній авторитет вже падає, а уряд України діє мудро і зважено для того щоб не давати приводу для розгортання військових дій. Ми закликаємо РФ припинити військові дії і не поширювати на будь-який інший куточок країни.

Віськова інтервенція не є спосіб розв’язання певних незгод, Росія має підтримувати діалог з Києвом, а не обирати тих хто їм подобається, треба дотримуватися Будапештського меморандуму, там сказано як проводити консультації – саме це і має статися.

Треба знайти способи за допомогою місії ОБСЄ та інших міжнародних представників. Ми сьогодні заступника Генсека ООН надсилаємо, сподіваємося що він зможе потрапити в Крим. Це не 56 чи 68 рік, нині не можна на хибних доводах вибудовути підстави для відкритої агресії, ми маємо змагатися, щоб Україна була об’єднаною та квітучою",- заявив британський представник.