Санно-бобслейний союз Німеччини дискваліфікував свого спортсмена за допомогу росіянину

Санно-бобслейний союз Німеччини дискваліфікував на рік спортсмена Мануеля Махата й оштрафував його на 5 тис. євро за те, що він віддав полози від свого боба росіянину Олександру Зубкову

Перед Олімпіадою в Сочі Махата отримав зі Швейцарії нові полози, однак віддав їх російському спортсменові після того, як не зміг відібратися на Ігри, повідомляє Еспресо. TV з посиланням на "Спорт-Экспресс".

Сам Махата відкидає звинувачення на свою адресу, заявляючи, що полози він отримував спеціально для росіянина.

"Можливо, федерації потрібен цап-відбувайл. Не хочу, щоб з мене робили зрадника", - каже Махата.

Президент німецької федерації бобслею Андреас Траутфеттер заявив, що це суворе покарання має стати першим кроком щодо захисту національних інтересів країни.

Конфлікт між спортсменом і тренерським штабом збірної Німеччини виник ще на початку сезону, коли чемпіон світу-2011 не потрапив до складу команди на міжнародний тренувальний тиждень і на стартові етапи олімпійського сезону Кубка світу. Однак обіцяли, що Махата отримає шанс проявити себе ближче до Ігор. Зрештою Махата так і залишився за бортом основної збірної.

Махата не виключає зміни спортивного громадянства і має намір виступати за Австрію або Швейцарію.

Нагадаємо, на Олімпіаді в Сочі німецькі бобслеїсти вперше з 1964 року не здобули медалей. Натомість Зубков став володарем двох золотих нагород Олімпійських ігор - в двійках і четвірках, а також спростував чутки про те, що збірна Росії використовувала німецькі полози.