Мешканці Немирова вимагають запустити місцевий горілчаний завод

Через бездіяльність державного реєстратора в Немирові не працює бюджетоутворююче підприємство - компанія Nemiroff. Місцеві мешканці вже протягом двох днів вдаються до акцій протесту

Про це Еспресо.TV повідомили мешканці Немирова. 

Мешканці Немирова висловили ультиматум державному реєстратору Немирівської РДА Олегу Чухно: або працюйте, або пишіть заяву на звільнення. 

Конфлікт навколо підприємства триває більше трьох років. Нагадаємо, екс-менеджмент УВК «Nemiroff» - члени Партії регіонів сім´я Глусь - перекрили доступ до підприємства 100% власників. Один з ключових елементів конфлікту - дії державного реєстратора Немирівської РДА Олега Чухна, який відмовляється виконувати рішення вищого господарського та Вищого адміністративного судів про зміну менеджменту. Крім протиправних дій навколо Nemiroff, Чухно, будучи єдиним реєстратором в районі і в місті Немирів, заблокував діяльність всієї реєстраційної системи.

За інформацією місцевих активістів, від безвиході люди самостійно знайшли держреєстратора і попросити піти по-хорошому. На зустрічі був присутній і місцевий начальник міліції (відео можна переглянути за цим посиланням). Як повідомили представники активістів, на цей раз вони мають намір йти до кінця, поки діяльність реєстраційної служби у Немирові не буде відновлена в нормальному режимі. Для цього вони не тільки пікетують Немирівську РДА, а також Вінницьку обласну адміністрацію.  Нагадаємо, в минулому році  місцеві мешканці вже виходили на акції протесту проти бездіяльності державного реєстратора та писали відповідні листі главі області Івану Мовчану, в яких просили «покарати чиновника».  За рішенням Вищого Адміністративного суду України від 28.08.2012 року та Вищого господарського суду України від 10 липня 2013 року, держреєстратор зобов´язаний внести відповідні записи в держреєстр про зміну генерального директора.
"Реєстратор відмовився виконати рішення Вищого Адміністративного суду України та внести до державного реєстру запис про зміну генерального директора ДП "Алко Інвест Україна", а також відмовився виконати рішення Вищого господарського суду України та внести до державного реєстру запис про зміну генерального директора ДП "УВК «Nemiroff". Чухно саботує виконання своїх службових обов´язків", - заявили в Nemiroff Holdings Limited.