Нідерланди арештували "кілька сотень мільйонів євро" поплічників Януковича

У Нідерландах заарештували "кілька сотень мільйонів євро" підозрілих українських активів

У справі санкцій до поплічників Януковича ЄС протягом однієї доби перейшов від декларацій до їх реалізації, повідомляє Еспресо.TV. Справді, вранці 6 березня Євросоюз оприлюднив список поплічників Януковича, до яких ввели санкції. А вже увечері "Українська правда" розповіла про заяву, яку зробив у телевізійній програмі Pauw & Witteman міністр фінансів Нідерландів Йерун Дейсселблум. За його словами, органи влади Нідерландів заарештували "кілька сотень мільйонів євро" підозрілих українських активів. Міністр пояснив, що це стосується грошей, пов'язаних з підприємствами, які контролюються екс-представникам української влади з числа 18 людей, проти яких введені санкції ЄС. За словами міністра, ці люди вивели "мільярди євро" з українського бюджету.

Дейсселблум відмовився повідомити, чи є серед заарештованих активи скинутого президента Януковича або його сина Олександра, у якого в Нідерландах зареєстровано дві компанії. Але міністр заявив, що процес триває. За словами Дейсселблума, він пообіцяв нижній палаті парламенту Нідерландів розслідувати, чи розміщені в країні українські активи, отримані в результаті корупційної або нелегальної діяльності.

За даними джерел Еспресо.TV, цей приклад свідчить про серйозність намірів ЄС з українського питання і дає підстави сподіватися, що після того, як ЄС ухвалить рішення про застосування санкцій до Росії за її кримську авантюру, проміжок часу від декларацій до їх реалізації теж буде коротким.