Обурені простоюванням заводу Nemiroff мешканці Немирова пікетували Рєстраційну службу в столиці

Більше трьох сотень немирівчан влаштували мітинг біля Головного Управління Реєстраційної служби України, вимагаючи запустити бюджетоутворююче підприємство міста

Про це учасники протесту повідомили Еспресо.TV.

Протестувальники висловили невдоволення порушеннями законодавства з боку місцевих чиновників. Зокрема, немирівчан обурює той факт, що більше трьох років діяльність найбільшого місцевого підприємства ДП "УВК Nemiroff" паралізована через систематичне невиконання судових рішень державним реєстратором Немирівської райдержадміністрації.

Основною вимогою мітингу було розблокування роботи реєстраційної служби. Адже попри зміну керівника у службі залишилися старі заступники Завальна і Кухаренко. Місцеві мешканці переконані, що вони також активно були залучені до схем блокування ситуації в Немирові, тому активісти зажадали відправити у відставку і їх.

Як ми вже повідомляли, державний реєстратор Олег Чухно відмовлявся виконувати рішення Вищого господарського суду та Вищого адміністративного суду про зміну менеджменту ДП "УГК Nemiroff". Навіть після відставки Чухно та призначення на посаду нового держреєстратора ситуація в місті не зрушилася з місця. Діяльність більшості підприємств міста залишається паралізованою, тисячі людей без роботи.

Раніше, 10 липня 2013 Вищий господарський суд України визнав законним рішення Nemiroff Holdings Limited  єдиного легітимного власника ДП "УГК Nemiroff") про зміну неефективного менеджменту свого підприємства - родини Глусь. Крім того, суд зобов'язав Аллу Глусь надати доступ на територію підприємства новому генеральному директору - Юрію Сорочинському, призначеному на цю посаду компанією Nemiroff Holdings Limited у 2011 році. У свою чергу, державний реєстратор у Немирівському районі Вінницької області повинен внести відповідні зміни до єдиного державного реєстру України. Але жодну з цих судових постанов не виконали. 

Протестувальники обіцяють: якщо державний реєстратор буде й надалі ігнорувати рішення судів України і блокувати роботу реєстраційної служби, вони звернуться за допомогою до київського Майдану.