Уряд хоче амністувати окремі категорії громадян

Також уряд хоче нову редакцію закону «Про державні закупівлі» і вже знизив вартість виготовлення документів про освіту

Про результати сьогоднішнього засідання Уряду, яке відбулося під головуванням Віталія Яреми, розповів міністр Кабінету міністрів Остап Семерак.

Так, схвалено проект нової редакції Закону «Про державні закупівлі», про підготовку якого повідомляло Еспресо.TV. Семерак зазначив, що документ схвалено із зауваженнями, які повинні бути опрацьовані. Він додав, що законопроект розроблявся спільно з профільним комітетом Верховної Ради, громадськими організаціями та експертним середовищем. «Основна вимога, яка була поставлена перед розробниками, — документ повинен максимально унеможливлювати будь-які корупційні дії», — зазначив міністр.

Друге рішення, на якому Остап Семерак акцентував увагу, стосується схвалення законопроекту «Про амністію у 2014 році». Він наголосив, що упродовж декількох останніх років такий закон взагалі не вносився на розгляд Парламенту. «Прийняття законопроекту сприятиме гуманізації відбування покарання певними категоріями громадян», — наголосив міністр.

Також Кабінет міністрів прийняв постанову про зменшення видатків з держбюджету на підготовку та виготовлення випускних документів про освіту. «Раніше у процесі виробництва цих документів існувала корупційна складова. Наше рішення спрямоване на те, щоб цю складову усунути», — зазначив Семерак. За його словами, дотепер вартість виготовлення документів про освіту за рахунок бюджетних коштів складала три неоподатковуваних мінімуми, тобто 51 грн. Кабінет Міністрів своїм рішення знизив вартість таких документів до двох неоподатковуваних мінімумів — до 34 грн.