Лукашенко звинуватив російські ЗМІ в перекручуванні інформації щодо військових навчань

Олександр Лукашенко повідомив, що російські ЗМІ спотворили інформацію про те, що Білорусь пропонувала направити в до себе сили російської авіації для участі в спільному навчанні

Про це глава держави заявив сьогодні на зустрічі з главою Республіки Мордовія РФ Володимиром Волковим, передає БЕЛТА.

Як повідомлялося, напередодні Олександр Лукашенко провів засідання Ради Безпеки, де обговорювалося, в тому числі початок проведення другого етапу перевірки бойової готовності Збройних Сил Білорусі, в який вноситься зміна у зв'язку з ситуацією в Україні, її ескалацією і посиленням блоку НАТО поблизу білоруських кордонів.

Деякі російські ЗМІ перекрутили слова президента про те, що Білорусь запросила до проведення навчань додаткові сили російських ВПС.

Деякі канали піднесли це мало не як прохання про військову допомогу, незважаючи на те, що проведення таких навчань регламентується союзними домовленостями і документами про створення і функціонування єдиної угруповання військ Білорусі та Росії.

"Вчора окремі російські канали поставили в ряд Білорусь з Кримом і "ай- яй- яй, - Лукашенко злякався, попросив допомоги, захисту у Росії", - сказав глава держави.

"Навіщо ви це робите? Ви краще скажіть, що ви давно просите у нас це, і я вже тут, знаєте, різними вивертами, вже я запропонував, щоб Росія приїхала і тут приземлилася, - сказав Олександр Лукашенко. - А вони, бачите, повернули це у зворотний бік. Правда, ми відрегулювали до вечора. Я знову категорично попередив: якщо будете так чинити, ми зробимо інакше. Не можна так робити. Навіщо це подавати незрозуміло як?".

"У нас нормальна обстановка, ви бачите, ні війни, все тихо, спокійно. Але якщо хтось там сахається в Польщі чи натовці і т.д. , так у нас є план на це. Ми його повинні реалізовувати, і я запропонував Росії: давайте реалізовувати", - додав Лукашенко.