«Укроборонпром» перейшов під контроль «УДАРу»

Обов'язки гендиректора концерну виконуватиме народний депутат від «УДАРу» Сергій Аверченко

14 березня указом Олександра Турчинова тимчасово виконуючим обов'язки гендиректора концерну «Укроборонпром» призначено народного депутата від партії «УДАР» Сергія Аверченка.

Наприкінці 2013-го — на початку 2014 року Аверченко був одним з комендантів Будинку профспілок на Майдані.

Про Аверченка відомо також, що він народився 1965 року в селі Клюси Щорського району Чернігівської області. У 1982 році закінчив Київське суворовське військове училище, в 1986 році — Курганське вище військово-політичне авіаційне училище (РФ), в 2009 році — Чернігівський державний технологічний університет, магістр держслужби.

З 2000 року Аверченко був власником валяльно-повстяної фабрики, на базі якої створив ЗАТ «Фабрика «Аврора», потім очолив виробничо-торговий комплекс «Аврора».

З 2004 року Аверченко — засновник і глава громадської організації «Ліга роботодавців Чернігова», з 2008-го — Асоціації роботодавців Чернігівської області, з 2009-го — Обласного об'єднання організацій роботодавців Чернігівщини.

Як повідомляло Еспресо.TV, 7 березня указом Олександра Турчинова з посади гендиректора концерну «Укроборонпром» був звільнений Сергій Громов, який обіймав цю посаду з березня 2012 року (до того він працював керуючим компанії ВАТ Promet Steel (Болгарія), яка входить до складу холдингу «Метінвест» Ріната Ахметова). Протягом тижня (з 7 по 14 березня) обов'язки гендиректора «Укроборонпрому» тимчасово виконувала фіндиректор концерну Валентина Дрозд.