В ЦВК вважають, що немає підстав ставити під сумнів проведення виборів Президента

На сьогодні немає юридичних підстав ставити під сумнів можливість проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року

Про це повідомив Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський під час зустрічи з делегацією Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на чолі з главою місії зі спостереження за почерговими виборами Президента України 25 травня 2014 року пані Каєтаною де Зулуетою Овтрам, повыдомили Еспресо.TV в ЦВК.

 "І якщо зараз говорити про непереборні юридичні виклики для цього виборчого процесу, то я не можу назвати жодного з таких", - додав він.

Разом з тим, він вважає, що ситуація в Криму таки вплине на підготовку проведення  виборів.

«На жаль, нинішня ситуація в Криму суттєво вплине на підготовку проведення позачергових виборів Президента України. Але я сподіваюся, що наша держава зможе вжити адекватних заходів правового реагування, щоб кожен громадянин України, який бажатиме взяти участь у цих виборах, неодмінно мав можливість використати своє активне виборче право», – підкреслив Михайло Охендовський.

Нагадаємо, 19 березня місія БДІПЛ зі спостереження за почерговими виборами Президента України 25 травня 2014 року розпочала свою роботу в Україні. Главою місії призначено представницю Італії Каетану де Зулуету Овтрам. Вона є колишнім членом Палати депутатів та Сенату Італії. Як член парламенту брала участь в 12 місіях зі спостереження за виборами впродовж 10 років, в тому числі як Глава та заступник Глави спостережної місії ЄС, а також як представник Діючого Голови ОБСЄ.

До складу основної групи місії увійшли 17 експертів ОБСЄ. Очікується, що 28 березня до України прибудуть 100 довготермінових спостерігачів, які направлятимуться державами-учасницями ОБСЄ, а безпосередньо в день голосування спостереження здійснюватимуть 900 короткотермінових спостерігачів.