Росія почала прокладати свої оптоволоконні лінії через Керченську протоку, - ЗМІ

Росія готується переключити абонентів у Криму на російські номери і прокласти телекомунікації по альтернативних маршрутах

Про це пише газета "Капитал".

Відразу три незалежних один від одного топ-менеджера з українських компаній- операторів повідомили, що через Керченську протоку (з Тамані в Керч) прокладають оптоволоконні лінії.

За словами одного з них, «Ростелеком» почав ці роботи два місяці тому (тобто в середині січня). А джерело в «Укртелекомі» говорить, що геодез,ичні роботи також почала «МТС Росія».

Кримська філія «Укртелекому» вже більше двох тижнів де-факто підконтрольна російським бойовикам.

«Співробітники потрапляють на роботу за списками, які контролюють військові. «Укртелеком» повинен підтримувати місцевий зв'язок в республіці, щоб не було соціального вибуху», - зазначив він. Прямого зв'язку з Україною у кримського «Укртелекому» зараз немає - лінія не працює. 

Міністр зв'язку та масових комунікацій Росії Микола Нікіфоров наприкінці минулого тижня відвідав з робочим візитом Крим та провів нараду з місцевим владою. У ході зустрічі було оголошено, що найближчим часом жителі Криму, які користуються мобільним зв'язком, зможуть отримати sim-карти з абонентськими номерами, що починаються на цифру 7 (код Росії). Вони працюватимуть без роумінгу з Росією. 

Також у абонентів мобільного зв'язку повинна з'явитися можливість телефонувати в Росію за регіональним тарифами. А при дзвінках в Україну, швидше за все, доведеться платити по-міжнародному: у «МТС Росія» дзвінки в Україну обходяться по 29 руб. за хвилину (приблизно 7 грн), Beeline - 24 руб. (6 грн).