ЄС готує санкції проти псевдовлади Криму

У Євросоюзі розглядають можливість запровадження економічних, торговельних і фінансових санкцій проти самопроголошеної влади та економічного сектору анексованого Криму

Про це повiдомив високопоставлений європейський дипломат, пише "Укрінформ".

"Європейська рада доручила Єврокомісії оцінити правові наслідки анексії Криму і внести для швидкої імплементації пропозиції щодо економічних, торговельних і фінансових обмежень відносно Криму", - сказав дипломат.

За його словами, можливі санкції поширюватимуться на підконтрольні самопроголошеній владі підприємства, установи, зовнішньоекономічну, торговельну діяльність загалом.

Крім цього, ЄС може ввести ембарго на вкладання інвестицій в Крим та заборонити фінансування європейськими донорами програм, проектів та організацій, які діють на окупованій території.

Дипломат також зазначив, що ЄС у контексті торгівельно-економічних наслідків може розглядати статус анексованого Криму аналогічно з окупованими Ізраїлем палестинськими територіями - західного берегу річки Йордан та Південного Єрусалиму.

"Формально ЄС не має санкцій проти Ізраїлю. Але товари, вироблені в ізраїльських поселеннях та окупованих палестинських територіях, не підпадають під торговельні преференції. Відтак це ускладнює їхній експорт до країн-членів", - пояснив вiн.