Луганські депутати вимагають повернути їм пропаганду Путіна

Депутати Луганської облради розцінюють відключення російських каналів як прояви цензури, і вважають таке рішення Нацради прямою образою жителів Луганщини

Про це йде мова в заяві депутатів облради - учасників засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, забезпечення прав громадян, свободи слова та інформації, пише Еспресо.TV.

«Ми, депутати обласної ради, висловлюючи інтереси своїх виборців, які обурені обмеженням доступу до російських телеканалів, розцінюємо це як цензуру й обмеження прав на інформацію. Навіть у пікові дні майдану, коли на вулицях Києва гриміли постріли і вибухи, а на дорогах України спалювали автобуси, що їдуть до столиці зі сходу, не було відключено мовлення жодного телеканалу, в т.ч. тих, які навмисно розжарювали ситуацію. Тому що право на інформацію – недоторканне», - йдеться в заяві.

Депутати зазначають, що у сітці мовлення російських телеканалів є не тільки інформаційні випуски, а й суспільно-політичні, культурно-просвітницькі, науково-популярні передачі, що користуються популярністю у населення нашого регіону.

«Тим більше, в силу закону держава не повинна перешкоджати прямому прийому телевізійних програм і передач з інших країн, які транслюються  регіональною мовою.

Відключення російських телеканалів вже викликало шквал обурення серед жителів Луганської області і найближчим часом може стати серйозним фактором радикалізації настроїв у регіоні», - йдеться в заяві.

Депутати вимагають від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення прийняти всі можливі заходи щодо неухильного дотримання права громадян на інформацію та не допустити прийняття дискримінаційних рішень.

«Більше того, наші виборці сприймають таке ставлення з боку Нацради і всієї центральної влади як пряма образу - жителі Луганщини та без будь-чиєї допомоги в змозі відрізнити правду від брехні, а об'єктивну інформацію від пропаганди. Ми переконані, що тільки відкритий інформаційний простір і плюралізм ЗМІ дають людям можливість мати повне уявлення про події, формувати свій світогляд. У зв'язку з цим ми заявляємо, що в сформованій ситуації кожен має гарантовану законом можливість на захист своїх конституційних прав у судовому порядку», - йдеться в зверненні.