Росiя в ООН посилається на псевдореферендум, проведений під дулами автоматів

Росiя розкритикувала резолюцію Генасамблеї ООН про пiпідтримку територіальної цілісностіi України, оскільки вона ставить під сумнів результати "референдуму", проведеного в окупованому Криму

Як повідомляє Еспресо.TV, про це на засiданнi Генеральної асамблеї ООН заявив постiйний представник РФ при ООН Вiталiй Чуркiн.

Вiн повторив тези президента Росії Володимира Путіна, що кримський референдум пiдтвердив бажання кричан приєнатися до Росiї та "відновити історичну cправедливiсть". За словами Чуркіна, Крим був відірваний від Росiї "по-живому". "Крим i Росiя мають спільну історію, тiснi зв’язки, i тільки волюнтаристським рiшення 1954 року Крим був по-живому вiдрiзаний від Росiї, що порушило це природний стан, - сказав Чуркiн. – Кримчани нiколи не мирились зi своєю участю".

"Закликаємо поважати вибiр кримчан, як це зробила Росiя, яка не могла вiдмовити їм в реалізації їх давніх бажань", - закликав дипломат.

Вiн також заявив, що в Українi нинi діє нелегітимна влада, для якої насильство стало нормою. "Музику в урядi грають тi, хто сповiдує антиросiйськi настрої, хто ненавидить все російське", - додав він.

Вiн заявив, що Росiя не підтримує резолюцiю по Українi, оскiльки вона носить "конфронтаційний характер" та ставить під сумнів референдум в Криму.

Разом з тим, Чуркiн зазначив, що в резолюції є декілька "правильних” положень, в яких, зокрема, мiстяться заклики вiдмовитися від підбурюльвальної риторики. "Для цього не потрібно приймати окрему резолюцію", - зазначив Чуркiн.