Новим гендиректором кіностудії імені Довженка став режисер фільмів про Голодомор та УПА

Міністр культури Євген Нищук призначив на посаду гендиректора Державного підприємства "Національна кіностудія художніх фільмів ім. О. Довженка" режисера Олександра Янчука

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Мінкульту.

"Кіностудія Довженка - це справжня перлина не лише для Києва чи України, а й для всієї Європи. Сподіваюсь, що новий керівник буде враховувати думку колективу, але, разом з тим, працюватиме над розумним реформуванням Кіностудії та буде залучати інвесторів, творчу молодь і втілюватиме сучасні творчі проекти", - зазначив Нищук.

За словами нового керівника кіностудії, він не боїться конструктивної критики та здорової конкуренція. Янчук зазначив, що готовий вивести українське сучасне кіно на якісно новий рівень і докласти зусиль, аби зробити його популярним.

 "Для мене велика честь прийняти цю важливу посаду. Але це також – велика відповідальність. У ці непрості часи ми маємо залишатися такими ж одержимими кіно, щоб віра у нього рухала нами уперед. На Кіностудії, у цих історичних стінах має буяти життя. Я йду сюди, щоб втілювалось найголовніше – знімалося кіно", - сказав він.

Олександр Янчук - український режисер, продюсер, сценарист, Заслужений діяч мистецтв України, Народний артист України. З 1989 року є одним з найактивніших українських режисерів-постановників історичних фільмів з виразним національно-патріотичним акцентом. Серед його стрічок - "Голод-33" про трагедію українського голодомору, "Атентат - Осіннє вбивство у Мюнхені" про убивство Степана Бандери, "Нескорений" про головного командира УПА генерала Романа Шухевича, "Залізна сотня" про боротьбу бійців УПА на польсько-українському кордоні у 1944–1947роках, "Владика Андрей" про Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького.