Колишній розвідник розповів про геополітичні плани Росії

Сусідня держава планувала кілька сценаріїв для захоплення Криму і Південного Сходу країни

Про це в ефірі "Шустер LIVE" заявив колишній очільник служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, повідомляє Еспресо.TV

"Ми чітко знаємо геополітичні плани Росії з Україною. Перший план був: вливання України в орбіту інтересів РФ, сценарій цей не спрацював, тоді був задіяний сценарій по Криму і Південному Сходу. Передбачалося підняття людей, створення передумов проведення масових зборів і створення нової влади на чолі своїх губернаторів. Цей сценарій не вдався, по Криму пройшло, по іншим областям - не пройшло", - сказав Маломуж.

Далі він розповів про плани Росії по дестабілізації центру України.

"Передбачалося, що представники деяких радикальних структур почнуть міжусобні протистояння, але цей сценарій також не вдався. Але зараз знову посилилися позиції на Південному Сході. Ми знаємо, про ці плани РФ і представників тієї влади в регіонах, які підтримують проросійські задуми. Ми про цей сценарій знаємо і бачимо більш сильні посили створення вогнищ напруги, щоб створити не просто рух радикальних громадян, а екстремістів і навіть терористів", - підкреслив розвідник.

Микола Маломуж наголосив, що у складній політичній ситуації варто чітко розрізняти, хто підбурює людей на протистояння, а хто висловлює свою позицію.

"У цій ситуації потрібно розділити тих, хто займає екстремістську позицію, хто керує і просто громадян, які поділяють свою позицію з позиції свого регіону, хто бачить себе ближче до Росії".

Нагадаю,  Еспресо.TV  інформувало глядачів, чому Росії не потрібна Донецька область.