Ярема сказав, коли буде звільнена будівля Донецької ОДА

Перший віце-прем'єр сподівається, що в четвер об 11.00 будівлю Донецької облдержадміністрації буде звільнено мирним шляхом і без застосування сили.

Такі сподівання він висловив телефоном в ефірі 5 каналу, передає Еспресо TV, з посиланням на Цензор.НЕТ

"Є надія, що в Донецьку не проллється кров і не будуть застосовані правоохоронні органи для звільнення приміщення. Сподіваюся, що завтра це питання буде вирішено", - сказав В.Ярема

Перший віце-прем'єр поінформував, що правоохоронці провели ряд зустрічей з представниками протестувальників. Головна вимога, яку вони ставлять – проведення місцевого референдуму

"Спочатку вони оголосили про існування так званої Донецької Запорізької республіки. Зараз вони відмовилися від цієї республіки. І коли дізналися, що правоохоронні органи можуть застосувати силові методи щодо звільнення адмінбудинку, тоді вони погодилися на переговори. Сьогодні ці переговори перебувають, я вважаю, в динамічній стадії і вони можуть привести до позитивного результату", - зазначив він.

Також, Ярема повідомив, що в Донецькій ОДА та на околицях щодоби збираються кілька сотень людей, які вимагають від влади вжити "відповідні рішення".

Віталій Ярема підкреслив, що головна проблема полягає в тому, що групи протестувальників представляють кілька людей , "тобто видно, що вони не є однією групою і видно, що ці люди управляються з декількох центрів". Адже, коли потрібно було прийняти рішення, то "вони сказали, що їм треба порадитися".

"Судячи з того, що ми практично всі їхні вимоги, які вони ставлять сьогодні перед владою, виконуємо, то я сподіваюся, що завтра об 11 годині ми зможемо досягти відповідного консенсусу", - запевнив Перший віце-прем'єр.

Головна вимога влади, нагадав урядовець, полягає в тому, щоб протестувальники здали зброю, яку вони забрали в Управлінні СБУ, а це 93 ПМ і 5 автоматів Калашникова.Також протестуючі мають звільнити приміщення.

Що стосується подальшої долі самих протестуючих, що знаходяться в будівлі Донецької ОДА, в контексті їх можливого звільнення від кримінальної відповідальності, то, за словами В.Яреми, це питання буде узгоджуватися в ході подальших переговорів.

"Я думаю, що ці питання будуть вирішені позитивно, і це буде вже залежати від Верховної Ради і від в.о. президента", - додав він.

Перший віце-прем'єр зазначив, що бізнесмен Рінат Ахметов і губернатор Донецької області Сергій Тарута сприяють врегулюванню ситуації. Ці люди користуються великим авторитетом у регіоні, до них прислухаються і це вселяє надію і оптимізм, що всі питання будуть вирішені мирним шляхом. 

Нагадаємо, як передавало Еспресо TV, сепаратисти, які захопили приміщення Донецької ОДА, не поспішають виконувати свою обіцянку покинути приміщення