Регіонал Труханов в гімнастерці перефарбував Одесу в червоний колір

Ранок Одеса зустріла розвішаними червоними прапорами - так тимчасовий мер вирішив відзначити 70-річчя визволення від фашистів

Про це написала одеська журналістка і письменник Зоя Казанжі у себе на сторінці в «Фейсбук», передає Еспресо TV.

«Значить так. Одеса сьогодні святкує 70-років визволення від фашистів. Представники Євромайдану прийняли рішення не «фестивалити» хоча б тому, що це день пам'яті. За бажанням, багато хто з нас йдуть до пам'ятників з квітами», - пише Казанжі.

За її словами, ранок Одеса зустріла розвішаними червоними прапорами (типу прапор перемоги) і прапорами Одеси.

«Всі прапори України зняті. Розпорядження віддано виродком, в.о. голови Олегом Бриндаком. Це креатура все ще нардепа від ПР Труханова. Правда, з ПР він благополучно втік, коли запахло паленим. Сам Труханів позує в гімнастерці на тлі ветеранів», - зазаначає журналістка.

Зоя Казанжі розповіла, що на противагу в Одесі активісти почали роздавати українську символіку і висловила сподівання, що до вечора місто буде прикрашено і жовто-бакитними прапорами.

«Звичайно, багатьом з нас червоні прапори не подобаються. Але нам все одно буде злегка неприємно, якщо дехто їх не дорахується. В Одесі стартувала акція з роздачі української символіки. Думаю, що Одеса зможе сьогодні стати синьо-жовтою», - написала вона.

І повідомила, що зараз в Одесі перебуває багато російських журналістів, які приїхали спеціально, щоб відзняти «правильну» картинку для Москви.

«І ще одне. В Одесу приїхали практично всі великі російські телеканали. Увечері плануються прямі включення з нашого міста. На тлі червоних прапорів, напевно ... Подумаємо, як допомогти картинці, як її підсилити», - розповіла журналіст.

Також в місто приїхали Королевська, недобитий історик Царьов і вже одного разу вигнаний з трибуни в Одесі Тігіпко.

«Шабаш починається. Слідкуйте сьогодні за новинами з Одеси», - написала вона, і додала: «В Одесі, кажуть, залишилося всього лише 19 ветеранів».