На відновлення харківської ОДА знадобиться 3 - 4 місяці

На відновлення приміщення Харківської обласної державної адміністрації, що постраждала під час штурму, потрібно 3 - 4 місяці

Про це заявив заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на glavnoe.ua.

"Що стосується пошкодженого майна, то вже є акти інвентаризації. Сума збитків стосовно меблів, комп'ютерів, іншої оргтехніки становить близько 200 тис. грн. Загальний збиток обласної державної адміністрації, тих приміщень, де знаходиться обласна рада - близько 10 млн. грн.", - повідомив Хома.

За його словами, найбільше постраждала канцелярія облдержадміністрації, де знаходяться документи, вхідна кореспонденція. Однак запевняє, що все це з часом можна відновити, оскільки у Харківській ОДА створено систему архівування, і більшість документів зберігається в електронному вигляді.

На запитання про те, за чий рахунок ремонтуватимуть будівлю, Хома повідомив, що у разі, якщо затримані будуть визнані судом винними у злочині, проти них буде подано цивільний позов про відшкодування збитків.

Як уже повідомлялося, під час звільнення правоохоронцями приміщення Харківської ОДА від сепаратистів були травмовані троє представників МВС.