Голодні пари частіше сваряться - вчені

Голодні люди частіше втрачають контроль над емоціями під час суперечок з партнером, стверджують дослідники

Згідно з результатами дослідження, головному мозку не вистачає енергії для самоконтролю, коли організм отримує недостатньо калорій, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Американські вчені стверджують, що незважаючи на те, що мозок складає лише 2% нашого тіла, він споживає близько 20% калорій, які надходять до організму.

Під час дослідження спеціалісти спостерігали за 100 парами, які заповнювали анкети про їхні стосунки, а потім щоранку та щовечора вимірювали рівень цукру в крові. Окрім того, кожної ночі вони повинні були "виміряти" рівень власного гніву, вколовши в ляльку вуду шпильки. Їхня кількість з максимальниз 51 залежала від того, наскільки, на їхню думку, їх засмутив партнер.

За словами Бреда Бушмана з університету Огайо, коли люди мали менший рівень цукру в крові, вони почувалися злішими. 

"Навіть ті, хто повідомили про гарні стосунки зі своїм партнером, швидше за все, висловлювали гнів, якщо рівень глюкози в крові був нижчий", - каже він.

Під час другого випробування агресії, коли чоловіків і жінок попросили грати в комп'ютерну гру. Причому, вони помилково думали, що грають проти свого партнера. 

Після кожного виграшу вони могли "покарати" свого "партнера" дратівливим звуком, який імітував шкрябання нігтями по дошці, зубні свердла, сирени машини швидкої допомоги та інші звуки, які ненавидять більшість людей. Виявилось, що тим, кому не вистачало енергії, обирали довший та голосніший звук.

За словами вчених, в інтимних стосунках важливо тримати гнівні почуття "у вузді".

"Це проста порада, але вона працює: перед тим, як розпочати важку розмову із вашою половинкою, переконайтеся, що ви не голодні", - зазначили вони.

Як повідомлялось раніше, вчені вважають, що прослуховування джазу під час споживання їжі може зробити її смачнішою.