Україна звернулася до Гаазького суду щодо подій на Майдані

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі отримав від уряду України декларацію з визнанням юрисдикції МКС щодо розслідування подій на Майдані

Йдеться про події в Києві в період з 21 листопада 2013 по 22 лютого 2014 року, передає Еспресо.TV з посиланням на українську службу ВВС.

Як пояснив секретар МУС Гарман фон Хебель, факт звернення не обов'язково означає, що розслідування автоматично буде проведено, однак це дозволить прокурору ініціювати розслідування в тому випадку, якщо надана інформація виявиться достатньою підставою для подальших дій.

Прокурор Міжнародного кримінального суду може також клопотати до суддів МКС про видачу повістки в суд або ордера на арешт осіб, обвинувачених у скоєнні злочинів.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков поклав відповідальність за розстріл протестувальників в центрі Києва на спецпідрозділ "Беркут".

Нагадаємо, 14 квітня Кабінет Міністрів України одноголосно підтримав рішення про невідкладну ратифікацію Римського статуту щодо Міжнародного кримінального суду.