Оголошеного у розшук "Топаза" помітили у Луганську, - ЗМІ

Антимайданівця Гната Кромського на прізвисько "Топаз", який втік з-під домашнього арешту у Харкові, помітили на відео з Луганська

На відео у Youtube Топаз стоїть серед людей з російськими прапорами і скандує на адресу озброєних людей "Молодці!", потім лунає гімн Радянського Союзу, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Нагадаємо, антимайданівець Топаз набув популярності після оприлюднення відео побиття "тітушками" співця "Беркуту" Сергія Рульова в Маріїнському парку Києва. При цьому Рульов закликав топаза "дать сигнал", щоб його припинили бити.

Пізніше Топаз був затриманий самообороною Майдану при намаганні втекти зі столиці, у нього знайшли шурупи, які примотували скотчем до світлошумових гранат, щоб перетворити їх на бойові.

В березні правоохоронці затримали Топаза. Йому інкримінували ст. 109 і 110 КК України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).Пізніше Ленінський райсуд посадив його під цілодобовий домашній арешт за участь у штурмі Харківської ОДА.

6 квітня з'явилася інформація, що Топаз втік з-під домашнього арешту і знову брав участь у штурмі облдержадміністрації.

7 квітня у мережі з'явилося відеозвернення Топаза, у якому він закликав жителів Харкова не виконувати накази київської влади.

16 квітня на сайті МВС України з’явилася офіційна інформація щодо розшуку Кромського.