Російський МЗС звинуватив «Правий сектор» в перестрілці в Слов'янську

У ніч на 20 квітня в Слов'янську було порушено пасхальне перемир'я

Про це йдеться в заяві МЗС Росії на офіційній сторінці в «Фейсбук», пише Еспресо.TV.


В МЗС Росії вважають, що «у результаті збройного нападу бойовиків так званого «правого сектора» загинули ні в чому неповинні мирні громадяни».

За даними МЗС РФ, жителями міста були захоплені автомашини нападників, в яких було виявлено зброю, карти аерофотозйомки даного району, символіка «Правого сектора».
 

Російська сторона обурена даною провокацією бойовиків, яка свідчить про небажання київської влади приборкати і роззброїти націоналістів і екстремістів.
 

«Викликає подив, що ця трагедія сталася вже після підписання 17 квітня ц.р. в Женеві Заяви за підсумками чотиристоронньої зустрічі представників Росії, США, ЄС і України, в якому міститься заклик утриматися від будь-яких насильницьких дій, залякування і провокацій», - йдеться в заяві МЗС РФ.

Російська сторона наполягає на неухильному виконанні українською стороною взятих на себе зобов'язань по деескалації ситуації на Південному Сході України.

Нагадаємо, у місті Слов’янську Донецької області 20 квітня близько 3:00 на блок-посту між двома групами громадян виникла озброєна сутичка. Внаслідок цього одна особа загинула та три отримали вогнепальні поранення.