Депутати Луганської облради вимагають повернути дітям оздоровчий комплекс у Криму, який належить міській громаді

Із відповідною заявою вони звернулись до народних депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим

Зокрема, у заяві депутати посилаються на Постанову № 1824-6/14 від 26 березня 2014, згідно якої дитячий оздоровчий комплекс "Південний" тепер не належить українцям, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на сайт Луганської обласної ради.

"Майновий комплекс, на базі якого створено Луганське обласне комунальне установа "Дитячий оздоровчий комплекс "Південний"  в 2001 році був придбаний Луганським обласним Радою на аукціоні за кошти луганського обласного бюджету. Так що «Південний» ніколи не був державною власністю України . Комплекс завжди знаходився у комунальній власності, тобто у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області. Відповідно, ваше рішення про те, що вся державна власність України стає власністю Криму  до "Південного" непридатна навіть по чисто формальною ознакою . Не кажучи вже про совість і справедливість", - йдеться у заяві.

Депутати нагадали, що у відновлення і модернізацію дитячого оздоровчого комплексу за останні 12 років з обласного бюджету вкладено 35,5 мільйона гривень. Що дозволило створити найкращі умови перебування дітей у комплексі.

"ДОК "Південний" двічі удостоєний вищої для дитячих оздоровниць нагороди "Перлина Криму", нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України як найкраще дитяче оздоровчий заклад країни. Ми маємо намір були продовжувати роботу з розвитку та вдосконалення центру, готувалися переводити його на цілорічний режим роботи, почали масштабне будівництво критого спортивного комплексу", - зазначають луганчани.

"Але ваше рішення фактично ставить хрест і на наших планах , і на можливості луганських дітей відпочивати на чорноморському узбережжі. Всі роки роботи «Південний» був базовим центром оздоровлення для дітей-сиріт. Щороку одна - дві зміни повністю належали вихованцям обласних інтернатних установ, їх відпочинок стовідсотково оплачувався з обласного бюджету. Для більшості цих хлопців літо в Криму, відпочинок в "Південному" напевно залишиться головним, кращим спогадом в житті.

Ми неодноразово усно і письмово зверталися до керівництва Криму з проханням ретельно розібратися в ситуації і виправити невірне і в юридичному, і в моральному плані рішення. Проте реакції не було , "Південний" залишається в списку санаторно-курортних установ, віднесених до власності Криму. Ми позбавлені можливості фінансувати установу і забезпечити в ньому початок оздоровчого сезону.

Поверніть луганським дітям створений для них оздоровчий центр!", - говориться в заяві.