Баганець розповів, коли і як будуть повернуті в Україну мільярди Януковича і його оточення

В Лондоні відбудеться зустріч генеральних прокурорів України, США, Великої Британії, Швейцарії, де вони обговорять питання повернення грошей представників колишньої української влади, які були здобуті корупційним шляхом

Про це у програмі «Вечір з Миколою Княжицьким» на телеканалі Еспресо.TV розповів заступник генерального прокурора Олексій Баганець.

«Згідно програми, з якою я ознайомлений, будуть зустрічі з кількома генеральними прокурорами держав: США, Великої Британії, Швейцарії. Тобто там буде кілька європейських держав і США, які згодні надавати нам допомогу не лише в пошуку грошей і активів, які були вивезені нашими можновладцями за кордон, але найголовніше – це їх поверненню в Україну. Чому? Тому що держава сьогодні переживає, я вважаю, фінансову катастрофу, не боюся цього слова говорити і тому, звичайно, нам ці гроші були б дуже корисні для того, щоб підтримати економіку», - зазначив Баганець.

За його словами правоохоронні органи іноземних держав зараз займаються пошуком рахунків колишніх перших осіб держави: екс-президента України Віктора Януковича, екс-міністра внутрішніх справ Захарченка, екс-генерального прокурора Віктора Пшонки, екс-міністра доходів і зборів Клименка, екс-командувача Внутрішніх військ.

«В першу чергу тих осіб, які, за даними слідства, саме організували розстріли людей на Майдані. Їхні активи і гроші повинні бути знайдені, заблоковані», - зазначив Баганець.

Він також додав, що вже знайдені і заблоковані рахунки багатьох з цих осіб.

«На сьогодні можна вже говорити про мільярди в іноземній валюті, мільярди!», - розповів Баганець.

Він пообіцяв більш детально поінформувати про це суспільство після того, як на ці рахунки буде накладено арешт.

«Після того, як ми, в рамках міжнародного правового клопотання, зможемо накласти арешт. Тобто сьогодні наші партнери за кордоном, вони займаються пошуком, знайденням, заморожуванням цих активів на підставі свого законодавства, блокуванням цих рахунків. Щоб особа, на яку вони оформлені, не могла ними користуватися. Тобто туди гроші можуть надходити, а от звідти вони вже не дадуть їм вийти», - повідомив заступник генпрокурора.

Більше про те, що сьогодні відбувається в Генпрокуратурі, як просувається розслідування розстрілу людей на Майдані та інші резонансні справи читайте в інтерв’ю Олексія Баганця.