КВУ: Попри дії сепаратистів виборчий процес триває в штатному режимі

Незважаючи на складну ситуацію, в більшості регіонів країни передвиборчий процес триває в штатному режиму, всі необхідні процедури проводяться, розпочалася активна фаза агітації

Про це заявив глава Комітету виборців України Олександр Черненко, передає кореспондент Еспресо.TV.

За його словами, зовнішня агітаційна кампанія з наближенням виборів буде більш інтенсивною. «Як впливають події на вибори? Безперечно ці питання ускладнюють виборчий процес. В окремих містах, окремих громадах ці події гальмують кампанію, організацію виборів. Але в усіх регіонах, окрім Криму в 90% окружні виборчі комісії зібралися на перше засідання. Не змогла зібратися окружна виборча комісія в Слов’янську, є питання по іншим містам, в першу чергу в Донецькій області», - зазначив Черненко.

«Для нас ключовим порогом буде формування дільничних виборчих комісій. До 2 травня подання, до 5 травня вони мають бути сформовані. Ми не виключаємо, що будуть штучні перешкоди зі сторони окружних комісій, щоб дільничні комісії не були сформовані. Я сподіваюсь, що цього не станеться. Ми ще не перейшли незворотну точку, коли вибори можуть бути зірвані», - додав він.

За словами Черненка, якщо на окремих дільницях вибори не відбудуться, чи навіть в окремих регіонах, то  це юридично не вплине на загальну легітимність виборів, незалежно від кількості дільниць.

«Безпечно це погано, ми зацікавлені, що вони пройшли в 100% дільниць.. Так, ми розуміємо, що будуть чинитися штучні перешкоди, спроби силового захоплення бюлетенів в момент передачі оружні комісії, намагання їх знищити. Але тому ми сьогодні закликаємо приділити максимальну увагу безпеці бюлетенів, членів виборчих комісій, самих виборців», - підсумував Черненко.