МВС назвав одну з основних версій замаху на Кернеса

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Ярвовий назвав основну версію замаху на міського голову Харкова Геннадія Кернеса

Про це Сергій Яровий повідомив прес-службі МВС, передає Еспресо.TV.

За його словами, правоохоронці розглядають кілька версій замаху на посадовця. Одна з основних версій – реакція по-сепаратистському налаштованих осіб на останні події, що відбулися у Харкові.

Нагадаємо, що 27 квітня міліціонери Харкова затримали 13 радикально налаштованих громадян, у яких було вилучено небезпечні предмети: ящик з "коктейлями Молотова", маски, дерев’яні палиці, вибухові пакети та цвяхи.

Метою дій затриманих, вважає заступник міністра внутрішніх справ, є дестабілізація обстановки в цьому регіоні.

"Ми бачимо, що все це проводиться по заздалегідь спланованому сценарію. Ми знаємо, які події відбуваються у Донецькій області: Артемівськ, Макіївка, Слов’янськ. Я вважаю, що ці сили продовжують свої дії, свої акції для того, аби дестабілізувати обстановку в Харкові", – наголосив Яровий.

Він також зазначив, що наразі правоохоронці знайшли речові докази, в тому числі – гільзу від зброї, на місці події працюють експерти. Найближчим часом з’являться результати експертиз, тож правоохоронці матимуть змогу побачити, як складалася ситуація навколо цього злочину.

"На сьогоднішній момент ситуація в Харкові складна, але міліція вживає усіх заходів, аби обстановка в Харкові була стабільною", – підкреслив заступник міністра внутрішніх справ.

Джерело: МВС.

Як повідомляло Еспресо.TV, на міського голову Харкова скоїли замах. Він зазнав вогнепального поранення у спину. Геннадію Кернесу вже зробили операцію, вдалося зупинити кровотечу. Нині його перевели до палати інтенсивної терапії, лікарі оцінюють його стан як тяжкий. Із перебігом подій навколо замаху на харківського мера, можна ознайомитися тут.