Росіянам пропонують "єдиний квиток" до Криму - на три види транспорту

"Підсолодити пігулку" для потенційних відпочивальників вирішило транспортне відомство РФ, розпочавши продаж єдиного проїзного квитка до Криму. Тепер туди добиратись росіянам доведеться не інакше як "естафетою" з кількох видів транспорту

Єдині квитки за спеціальним тарифом "автобус - паром - автобус" квиток поки що можна купити тільки в залізничній касі, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Цей спецтариф діятиме за сімома напрямками, при цьому максимальна вартість проїзного складе 830 рублів. Як раніше повідомив заступник міністра транспорту Росії Микола Асаул, єдиний посадковий талон на проїзд у Крим буде продаватися разом з квитком на поїзд.

Туристам, які наважаться на цю "відпочинкову естафету", пропонується доїхати до Краснодара або Анапи, пересісти на автобус до порту, звідти вирушити поромом на півострів, де автобусом дістатися до місця призначення. Асаул запевнив, що розклади всіх видів транспорту будуть зістиковано один з одним.

При цьому змін в тарифі на залізничну частину маршруту не передбачається. 

Єдиний квиток "автобус - паром - автобус" буде чинним для поїздки з Анапи і Краснодара в сім населених пунктів Криму: Сімферополь, Севастополь, Євпаторію, Ялту, Феодосію, Судак і Керч. Мінімальна вартість квитка складе 350 рублів (112 грн. - з Анапи до Сімферополя), максимальна - 830 рублів (265 грн. - з Краснодара в Севастополь).

Поромна переправа буде основним видом транспорту через Керченську протоку. Для великих організованих груп може використовуватися швидкісний катамаран місткістю до 300 осіб.

Організацією транспортного сполучення в Крим займеться Транспортна дирекція (колишня Транспортна дирекція Олімпійських ігор). Вона розроблятиме розклад і забезпечувати стикування автобусів і поромів.