Коломойський скликає з’їзд проти сепаратизму і хоче створити раду губернаторів

Рада територіальних громад Південного Сходу України 11 травня проводить у Дніпропетровську з'їзд представників територіальних громад Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Херсонської, Одеської, Миколаївської областей

Така інформація зявилась на сайті Дніпропетровської ОДА

Цілі проведення з'їзду: захист права територіальних громад на вільне волевиявлення і зміна адміністративних кордонів, відповідно до законодавства України і в межах державних кордонів України, а також організація територіальних громад Південного Сходу для протидії військовій агресії Російської Федерації і терористичним актам проти органів державної влади України.

Серед цілей з’їзду також зазначено створення Об'єднаного штабу сил Самооборони, Територіальної оборони та добровольчих батальйонів МВС.

До участі в роботі з'їзду запрошуються представники територіальних громад регіонів Південного Сходу - сільські, селищні, міські голови, а також депутати місцевих рад усіх рівнів.

Окрім того, голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський запропонував створити раду губернаторів Південного Сходу України.

"В результаті ланцюга політичних подій, в тому числі, інспірованих ззовні, над Україною нависла реальна загроза втрати територіальної цілісності", - вважає губернатор.

Оскільки сценарії щодо втілення цієї загрози розігруються, в першу чергу, в південно-східних областях, Коломойський наполягає на необхідності створення координуючого органу для узгодженої та ефективної роботи губернаторів зазначених територій.