У викраденні інспекторів ОБСЄ брали участь професіонали, - Німеччина

У міністерстві оборони Німеччини вважають, що безпосереднє викрадення групи військових спостерігачів ОБСЄ поблизу Слов’янська 25 квітня здійснили професіонали

Про це у понеділок заявив речник міністерства оборони Німеччини Йєнс Флосдорф, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ми виходимо з того, що спостерігачів ОБСЄ цілеспрямовано затримали поблизу Слов’янська високопрофесійні особи і лише потім передали їх у руки так званих сил самооборони міста", - сказав він.

За словами речника, уряд ФРН наразі не має відомостей про те, хто саме брав участь в операції із затримання міжнародних інспекторів. "Ми можемо лише сказати, що це були інші люди, аніж ті, хто потім утримував їх у заручниках", - додав Флосдорф.

Нагадаємо, 25 квітня в Слов'янську терористи захопили автобус, в якому перебували 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій. За даними Міноборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої в Слов'янську, - троє військових спостерігачів з Німеччини, один німецький військовий перекладач та четверо військових спостерігачів з Данії, Чехії, Польщі та Швеції.

Терористи заявили про намір обміняти їх своїх полонених, зокрема, на заарештованого "народного губернатора" Донецька Павла Губарєва.

27 квітня терористи звільнили одного з восьми захоплених військових інспекторів ОБСЄ.

3 травня у Слов'янську було звільнено групу міжнародних спостерігачів, яких утримували екстремісти у заручниках. В МЗС зазначили, що це сталося після отримання інструкцій з боку російських властей.