МЗС: Після затримання демонстрантів в Москві важко сприймати серйозно намагання Росії вчити демократії інших

Затримання 6 травня у Москві мирних демонстрантів, які протестували на Болотній площі проти порушення прав людини в Росії, є черговим свідченням процвітання в цій країні всеохоплюючої системи репресій проти будь-якого інакодумства

Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України з приводу затримання протестувальників на Болотній площі в Москві, оприлюдненому прес-службою відомства. 

«Важко назвати цивілізованою країну, де людину можуть без жодних пояснень заарештувати лише за протестний плакат або навіть за одиночний пікет. Ще важче серйозно ставитись до намагань такої країни вчити демократії інших», - йдеться у заяві. 

«Повна заборона на неконтрольоване владою мирне волевиявлення громадян у власній країні і, разом з тим, заохочення і пряма підтримка насильницьких дій озброєних терористів в іншій державі, це не просто подвійні стандарти – це подвійна мораль, яка є одним з інструментів експансіоністської політики сучасної Росії», - наголосили у відомстві. 

МЗС також закликало керівництво Росії припинити спонсорувати і підтримувати екстремізм в Україні, а також вжити реальних кроків, спрямованих на утвердження у власній державі основоположних прав людини, принципів свободи слова та зібрань, реальної політичної змагальності.   

Нагадаємо, вчора в Москві затримали 13 учасників мітингу на Болотній площі.