Штайнмаєр: Вибори 25 травня мають закласти фундамент для роботи над новою конституцією

Глава МЗС Німеччини Штайнмаєр наголошує на важливості виборів 25 травня Водночас голова Європарламенту Шульц закликав Путіна після його примирливих заяв "підтвердити слова справами"

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що усі зусилля української влади та міжнародної спільноти зараз мають бути спрямовані на проведення президентських виборів 25 травня, інформує DW.

Про це він заявив у четвер, 8 травня, у Берліні, повідомляє dpa.

Глава МЗС Німеччини привітав "конструктивний тон", в якому президент Росії Володимир Путін говорив на зустрічі з головою ОБСЄ Дідьє Буркгальтером у Москві напередодні. Як відомо, після цієї зустрічі, Путін закликав відкласти проведення референдуму про статус Донецької області, запланованого сепаратистами на найближчу неділю.

З огляду на це, Штайнмаєр заявив, що "усі наші зусилля зараз мають бути спрямовані на те, щоб уможливити проведення виборів 25 травня з метою найшвидшого закладання основи для нової конституції". "Для національного діалогу із залученням відповідних представників Сходу України це має дуже важливе значення", - пояснив Штайнмаєр.