Кернес заявляє, що вже може керувати Харковом на відстані

Мер Харкова Геннадій Кернес, який перебуває на лікуванні в Ізраїлі після замаху на його життя, заявляє, що вже в змозі керувати містом

Про це Кернес сказав в інтерв'ю ізраїльському 9-у каналу, пише Еспресо.TV.

«Життя у нас одне. Зрозуміло, що я тепер як ніхто інший знаю ціну життя, але у мене є відповідальність перед харків'янами, тим більше, що я здатний, нехай і на відстані. Сьогодні є засоби комунікації, тому я можу управляти містом, а як - це оцінку дадуть харків'яни», - сказав Кернес.

Він каже, що вже почуває себе добре. "Лікарі говорять, що я вже був там однією ногою. Але головне, що ізраїльські лікарі, і в Україні, у тому числі, зробили все можливе, щоб мене врятувати", - сказав мер Харкова.

Однак Кернес заявив, що не виключав замаху на своє життя, але хто в нього стріляв, не може сказати. «Хто і як стріляв - я не можу сказати. Але я думав, коли падав, я цей момент пам'ятаю, що по мені стрельнули ззаду, а виявляється - стріляли по ходу руху», -  сказав він.

При цьому він зізнався, що йому не страшно повертатися до Харкова. "Чому мені має бути страшно? Я ж додому повертаюся. Я можу одне сказати - якщо ті, хто хочуть мене усунути, неважливо де, я думаю, що кожен для себе зробив висновки. І я в тому числі, і ті, хто вчинив цей замах", - зазначив Кернес.