Британські вчені використовують нюх собак для виявлення раку

У Великій Британії зростає інтерес до незвичного способу діагностики

Вчені одного з благодійних британських центрів використовують спеціально навчених собак для виявлення у пацієнтів онкологічних захворювань, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

За словами спеціалістів, собаки в чотири рази краще виявляють рак простати, в той час, як традиційні тести часто дають помилкові результати.

Суть методу в тому, що після спеціального навчання собаки за допомогою нюху виявляють захворювання у зразках сечі. 

"Собаки можуть відчути запах речовини, розбавленої у співвідношенні один до тисячі. Їхній потужний нюх добре відомий. То чому б не викристовувати цю перевірену технологію?", - зазначила доктор Клер гест, керівник центру зі спеціальної підготовки собак.

У Великій Британії зростає зацікавленість у діяльності центру відповідного навчання собак. Його представники були запрошені до Палати лордів, де продемонстрували результати своєї роботи. Після презентації про подальшу підтримку вчених заявив міністр у справах праці та пенсій Іан Данкан Сміт.

Нагадаємо, раніше вчені заявили про створення комп'ютерної програми, яка здатна прогнозувати можливі захворювання на основі персональних даних пацієнта.