Часте вживання фруктових соків може зашкодити організму

Соки можуть бути корисними лише при помірному вживанні, стверджують вчені

Неправильне вживання фруктових соків може спричинити виникнення діабету, ожиріння та серцево-судинних захворювань, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

За словами спеціалістів, через високу концентрацію цукру сік можна пити не більше одного разу на день. Причому, проблема надмірного вживання соків найчастіше трапляється у дітей.

Результати спеціального дослідження показали, що сік може бути одним із джерел надмірної кількості цукру в організмі. Іншими основними джерелами є безалкогольні напої, шоколадні батончики та солодощі.

"Це набагато збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця, цукрового діабету другого типу та ожиріння сьогодні або в майбутньому", - зазначив виконавчий директор Британського фонду серця Саймон Гіллеспі.

Експерти вбачають проблему в неправильному інформуванні про вплив на організм людини багатьох продуктів, зокрема і фруктових соків. Незважаючи на їхню популярність у якості дієтичного продукту, споживачам не повідомляють про деталі їхнього впливу на організм.

Окрім того, спеціалісти пропонують обмежити або заборонити рекламу подібних продуктів, яка має значний вплив на дітей. 

Нагадаємо, раніше вчені виявили, що регулярне споживання вишневого соку позитивно впливає на нічний сон.