Огризко: Вперше керівники Заходу починають розуміти, що вони спілкуються не з цивілізованою державою, а з пострадянським монстром

Російське лоббі в західній Європі і Америці формує громадську думку, яке формує і політичну думку

 

Таку думку висловив Володимир Огризко екс-міністр закордонних справ України в ефірі програми «Акценти дня» на телеканалі Еспресо.TV.

«Росія хоче посадити терористів за стіл переговорів. При цьому Росія залишається збоку.

На всіх переговорах міжнародних за участі США і Європи повинно йтися про агресію Росії проти України, її наслідки для України і Європі. Якщо в головах наших європейських друзів ця формула відобразиться, це буде на більшу користь.

Але, нажаль, російська пропаганда грає по серйозному. І російське лоббі в західній Європі і Америці (там не так багато його як в Європі), що воно, нажаль, формує громадську думку, яке формує і політичну думку», - зазначив Огризко. 

За його словами, лоббі складаєтсья з великих складових: лоббі і в бізнесі, політичних колах, журналістських, аж до парламентарів.

«Можна згадати виступ представника праворадикальної партії Угорщини Йоббіка на Генасамблеї Ради Європи. Фінансується це все через гроші Газпрому і спецслужб. Останні мають серйозні обсяги фінансування. Це люди, які займають серйозні позиції в політичному, інтелектуальному середовищі. Їх корумпують, купують, вербують. Найбільш поширена форма їхньої оплати – це «кеш», є також інші витончені форми «купівлі»», - пояснює Огризко.

«Вперше за останні десятиліття керівники Заходу починають розуміти, що вони спілкуються не з цивілізованою державою, а з пострадянським монстром, який може зробити те, що б їм ніколи не хотілося. Процес розуміння почався, але він займе певний час».