Окупаційна влада проводить в домівках кримських татар масові обшуки та забороняє ходити в мечеті

Під приводом обвинувачення у тероризмі розпочалися масові обшуки помешкань кримських татар

Про це заявив прес-секретар Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзін, повідомляє  Еспресо.TV. з посиланням на "Укрінформ".

"Зараз кримські татари, як ніколи, опинилися у небезпеці. Вчора був обшук в будинку нашого лідера Мустафи Джемілєва без його присутності. Сьогодні вночі відбулися масові обшуки домівок кримських татар. Під одним звинуваченням - у причетності чи підозрі у тероризмі", - сказав Хамзін.

При цьому він додав, що його особисто також не обійшла ця "каральна акція": "Коли я їхав сюди, о п'ятій годині ранку відбувся обшук і в моєму домі".

Окрім того, за словами прес-секретаря Меджлісу, кілька днів тому в масовому порядку понад 150 мусульман, взяли у них відбитки пальців, сфотографували та вимагали пояснення, чому вони відвідують мечеті.

"Ми стали свідками нової трагедії, коли після 1783 року переживаємо другу анексію Криму Росією. Нас чекають великі випробування. Інше питання - як ми їх витримаємо. Після падіння СРСР Україна стала єдиним острівцем на території пострадянського простору, в якому, хто б як не критикував, все ж таки були структури демократичного суспільства", - констатував прес-секретар Меджлісу.

Він також висловив переконання, що безпека кримськотатарського народу має бути гарантована на найвищому міжнародному рівні. "Відповідальність несе не тільки Росія, але й усі гаранти Будапештського меморандуму", - підсумував він.