Поліцейський не зміг заборонити учаснику акції в Сімферополі тримати український прапор

Під час акції "Запали вогник у своєму серці", що відбулася увечері 17 травня в селищі компактного проживання кримських татар Ак-Мечеть в Сімферополі, стався інцидент між представником поліції і одним з учасників заходу

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Крим.Реалії".

Повідомляється, що чоловік прийшов на площу перед місцевою мечеттю з українським прапором, що на нього була пов'язана траурна стрічка. Цей факт викликав невдоволення з боку присутніх на акції правоохоронців.

Вони одразу ж зажадали прибрати прапор, однак чоловік відмовився це робити, мотивуючи тим, що є громадянином України. Крім того, наявність українського прапора не заборонено російським законодавством.

"Я - громадянин України, ось мій український паспорт. Я від імені своєї країни прийшов висловити співчуття кримськотатарському народу", - пояснив чоловік.

"Хіба це демократично - забороняти прапор тієї чи іншої держави? Що я порушив, яку статтю? Хіба я порушив російське законодавство?", - поставив питання співробітнику правоохоронних органів учасник акції.

Словесна перепалка тривала близько 10 хвилин. Поліцейський, не домігшись бажаного результату, відійшов, вирішивши не складати протокол про адміністративне правопорушення. Інцидент був зафіксований на відеокамеру.
 
В акції "Запали вогник у своєму серці" взяли участь близько 500 осіб.

Як повідомляло Еспресо.TV, раніше цю акцію хотіли провести на площі Леніна у Сімферополі, проте влада Криму не дала кримським татарам її там провести.

Акція присвячена 70-й річниці з дня депортації кримських татар с півострова.

Відео: "Крим.Реалії".