Парубій: Українські силовики контролюють 11 районів Луганщини та частину Донбасу (КАРТА)

Українські військовослужбовці повністю контролюють 11 районів в північній частині Луганської області, а також південну і західну частину Донецької області

Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій, передає Еспресо.TV з посиланням на «РБК-Україна».

"Повністю північ Луганської області до Слов'янська, це 11 районів, повністю перебувають під контролем української влади. І на всіх переїздах стоять блокпости, метою яких варто не допустити російських диверсантів і терористів на територію півночі Луганська. Також захід і південь Донецької області огороджений нашими блокпостами для того, щоб не допустити прорив російських силовиків на південь Донецької області",- заявив Парубій.

За його словами, українські силовики повністю оточили зону, в якій знаходяться терористи і в якій відбуваються бойові дії.

Глава РНБО також поінформував, що українські військові утворили так званий "пояс стримування", щоб локалізувати терористичну загрозу. «Нами був побудований пояс стримування, тобто відсікання регіонів, де сьогодні діють терористи і вбивці», - сказав він. Парубій додав, що цей пояс звужується кожні два дні.

Нагадаємо, Еспресо.TV вже писало про утворення буферної зони, до якої входять Біловодський, Марківський, Новопсковський, Старобільський, Білокуракінський, Троїцький, Кременський, Сватівський, Попаснянський райони Луганської області. Пізніше до неї додався стратегічно важливий Новоайдарський район, через який проходить найбільша дорога, що поєднує обласний центр з Північчю області.

На Донеччині в буферну зону увійшли Волноваський, Новоазовський, Мангушський, Великоновоселицький райони та деякі непідконтрольні сепаратистам міста.