"Вести" та їх керівництво підозрюють у відмиванні грошей "Сім'ї" та Курченка

Рахунки медіахолдингу "Медіа інвест-груп" заблоковані у рамках розслідування справи щодо відмивання коштів

Про це "Українським новинам" заявив директор інформаційно-комунікаційного департаменту Міндоходів Віктор Косарчук.

"Зараз в офісі газети "Вести" проводяться оперативно-слідчі дії", - сказав він. Представник Міндоходів зазначив, що упередженого політизованого підходу в цій ситуації немає.

Ігор Гужва заявив, що компанія розцінює такі дії як політичний тиск.

"Спосіб фінансування "безкоштовної" газети виявився м"яко скажемо сумнівно легальним. Перевірки та обшуки тривають. Йдеться не про свободу слова, йдеться винятково про відмивання брудних грошей "сім"ї" і причетного до неї Курченка, рахунки яких заблоковані у більшости цивілізованих країн. Навіщо Курченко переводив мільйони гривень щомісяця на "безкоштовну" газету - питання риторичне. Суми, які фігурують у справі і які витрачалися на інструмент обробки масової свідомості, вражають", - написала на своїй сторінці у Facebook заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар. 

Як повідомляло Еспресо.TV, підрозділ податкової міліції Міндоходів разом з Держфінмоніторингом заблокували рахунки ТОВ "Известия Масс-Медиа" та його директора Ігоря Гужви.

Зазначені заходи були здійснені в рамках кримінального провадження щодо вчинення правопорушень з групою юридичних та фізичних осіб за статтями Кримінального кодексу України ч.3 ст.212 "Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)", ч.2 ст. 205 "Фіктивне підприємництво" та ч.3 ст.209 "Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".