Радбез ООН визнав терористами організаторів вибухів в Нігерії

Рада Безпеки ООН включила нігерійське угруповання "Боко харам" до списку терористичних організацій, пов'язаних з "Аль-Каїдою", і ввів проти неї санкції

Про це оголосив журналістам постійний представник Австралії при ООН Гері Куінлен, який очолює комітет РБ з санкцій щодо "Аль-Каїди", передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

"Боко харам внесена в список санкцій по "Аль-Каїді", заснований резолюцією 1267", - сказав він.

Постпред Австралії повідомив, що Рада Безпеки ООН своєму розпорядженні незаперечні докази того, що члени угруповання "проходили підготовку разом з бойовиками" Аль-Каїди в країнах ісламського Магріба", зокрема, вчилися створювати саморобні вибухові пристрої", а також боролися пліч-о-пліч з ісламістами в Малі.

"У листопаді 2012 керівник "Боко харам" Абубакар Шекау заявив про солідарність з "Аль-Каїдою" в Іраку, Афганістані, Ємені, Сомалі, Сирії та інших країнах", - нагадав Гері Куинлен.

Із запитом про внесення "Боко харам" до списку терористичних організацій виступила в понеділок Нігерія, яка є непостійним членом РБ ООН. У ході процедури розгляду заявки, що тривала три доби, жодна з решти 14 країн у Радбезі не заперечила проти такого заходу.

Нагадаємо, нещодавно в Нігерії був здійснений теракт. Внаслідок двох потужних вибухів загинули 118 людей.