Топ-5 найяскравіших переможців-легкоатлетів "Діамантової ліги"

Легкоатлетичний сезон уже розпочався етапамм найпрестижнішої серії змагань "Діамантова ліга"

Еспресо.TV пропонує добірку найяскравіших переможців цього турніру, який у 2014-му складатиметься з 14-ти етапів.

Найепотажнішим, найуспішним та найвідомішим легкоатлетом є, безсумнівно, ямайський спринтер Усейн Болт. Щоправда, він відвідує не всі етапи "Діамантової ліги", проте його поява гарантує шоу. Так, минулого року він з'явився на старт не пішки, а на незвичайному апараті.

Ще не настільки епотажний і відомий, проте видовищний український стрибун у висоту Богдан Бондаренко, який стрімко і дуже впевнено ввірвася в еліту легкої атлетики минулого року. На одному з етапів "Діамантової ліги" він перелетів 2.41 м, піднявши адреналін у всіх глядачів.

Рено Лавіллені виграв "Діамантову лігу" всі чотири разу, що вона проводиться - з 2010-го, у стрибках з жердиною. А в лютому невгамовний француз побив рекорд легендарного Сергія Бубки у приміщеннях, перелетівши планку на висоті 6.16 м.

Ямайська спринтерка Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс минулого сезону виграла загальний залік легкоатлетичної серії одразу в двох дисциплінах - 100 м і 200 м.

Завжди яскрава й емоційна в секторі для стрибків у висоту хорватка Бланка Влашіч. Після перемог спортсменка завжди танцювала. Загальний залік "Діамантової ліги" вигравала двічі - 2010 і 2011 роки.