На сайт ЦВК планувалося запустити вірус, який мав показати перемогу Яроша, - ЗМІ

Інформація про нібито перемогу Дмитра Яроша на президентських виборах в Україні, яку поширив російський канал ОРТ, не була результатом помилки або технологічного збою, а наслідком спланованої і підготовленої провокації проти України

Про це повідомило джерело в Службі безпеки України, передає Еспресо.TV з посиланням на «Укрінформ».

"СБУ і Держспецзв'язку у співпраці з українськими IT -спеціалістами виявили, локалізували і остаточно знешкодили ВПО ( вірусне програмне забезпечення), вірусну закладку, яка повинна була спрацювати в поствиборчий період підрахунку голосів на сайті ЦВК. Зокрема, переможцем виборів з показником 37 % і еквівалентом 19 млн виборців повинен був стати Д. Ярош", - повідомило джерело.

За його інформацією, вірус був знешкоджений за 40 хвилин до виходу сюжету ОРТ в ефір. «Очевидно, про це не встигли дізнатися в Москві, адже ніщо не завадило ОРТ подати в ефірі «фейкову » новину», - зазначає видання.

Нагадаємо, сьогодні російський «Перший канал» показав результати виборів в Україні, де перше місце посів кандидат Дмитро Ярош з результатом в 37,13 %.

Натомість, за остаточними даними Національного екзит-полу Ярош не ввійшов навіть у першу десятку кандидатів у президенти і набрав  1% голосів виборців.