Донецьк не контролюють ані боєвики, ані сили АТО, - журналіст

Журналіст Артем Шевченко передає із зони АТО, що наразі місто майже неконтрольоване

Про це він повідомив у ефірі Еспресо.TV

"Після найпотужнішого боєзіткнення, яке можна назвати найсильнішою фазою АТО, що відбулося позавчора у Донецьку, потужних боїв такої інтенсивності не відбувалося. Донецьк залишається містом під таким питанням: хто контролює? Адже було помічено, що містом пересувається колона бойовиків, тобто ані бойовики не контролюють місто, ані сили АТО. Адже останні зосереджені в аеропорту Прокоф’єва і військових частинах Донецька. Такі пересування бойовиків спричиняють періодичні боєзіткнення. Але головна концентрація військової потуги терористів – це північ Донецької області: Слов’янськ і Краматорськ", - сказав Шевченко. 

Також, він повідомив, що блок пости залишаються стримуючим фактором для боєвиків, а силовики потребують бронежилетів. 

"Один з блокпостів біля Слов’янську – це блокпост 3-А. Вони залишаються поясом стримування для бойовиків, блокують шляхи сполучення. Блокпост 3-А на перетині з Червоним Лиманом. Також цей блокпост працює з прикриттям важкої техніки: бронетранспортерів 4Е – це новітні українські бронетранспортери.
Ми принесли з волонтерами бронежилети, які залишаються тут неоціненним подарунком. Поки що волонтерська допомога тут найдієвішою залишається з точки зори логістики", - передав журналіст.