Поспред України в ООН: Спочатку Чуркін був розгублений, але швидко згадав радянське минуле

Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін на початку засідання Радбезу ООН щодо України був розгублений, але швидко згадав радянське минуле

Про це в ефірі програми «Вечір з Миколою Княжицьким» на Еспресо.TV заявив постійний представник України в ООН Юрій Сергеєв. 

«Є людський фактор: перші три засідання Радбезу – наші колеги були розгублені, для них російська агресія в Криму – була повною несподіванкою. Навіть міністр Лавров таким виглядав, він підшукував аргументи, таке в мене було враження», - зазначив Сергеєв.

«Один із керівників російської місії підійшов і сказав: «як же ви вляпалися». Я кажу, що «це ви вляпалися, ви проблему не лише собі створили, а й для всього світу», - додав дипломат.

«Всі розуміють абсурдність того, що затіяли російські лідери. І за це весь російський народ має платити, і російські дипломати також. Проте колега Чуркін лише перші хвилини на першому засіданні Ради Безпеки ООН з приводу України був розгублений, а потім згадав радянське минуле», - зазначив Сергеєв.

Повністю інтерв'ю Сергеєва читайте та дивіться тут.