Держприкордонслужба України переходить в режим оборони кордону і посилює блокпости БТРми та зброєю

Державна прикордонна служба України переходить з режиму охорони державного кордону в режим оборони

Як повідомляє Еспресо.TV, про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Держприкордонслужби Микола Литвин.

Він зазначив, що на сьогодні вже відпрацьоване питання про перехід роботи прикордонників з моделі мирного часу до роботи у воєнних умовах.

«Держприкордонслужба разом з правоохоронними органами в стислі строки відновлює військовий потенціал, організовує посилену охорону і переходить до оборони ділянок кордону», - заявив Литвин.

Він поінформував, що на сьогоднішній день вжен створені зведені загони з числа прикордонників, військових, правоохоронців, які покликані тримати оборону. За його словами, блокпости посилюються БТРами, важкою стрілецькою зброєю, копаються протитанкові траншеї тощо.

Також блокпости облаштовуються сигналізаційною системою і розміщуються вогневі точки.

Крім того, за словами очільника Держприкордонслужби, наразі ведеться щоденне патрулювання вздовж кордону  легкомоторними літаками. «Це дає можливість більш-менш тримати ситуацію під контролем», - зазначив він.

Разом з тим, Литвин зазначив, що місцеві органи влади та правоохоронці Донецької та Луганської областей не надають допомогу в обороні кордону. "Охорона кордону - це загальнодержавна функція, яку повинна виконувати вся держава і весь народ", - наголосив прикордонник.