З початку року сепаратисту Царьову та його помічникам "накапало" 266 тис. грн. парламентської зарплатні

З початку цього року депутату-сепаратисту Олегу Царьову та його помічникам із держбюджету було виділено близько 266 тис. грн.

Про це йдеться у відповіді апарату Верховної Ради на запит директора Аналітичної групи імені Григорія Сковороди Валерія Кучерука, копію якої він розмістив у «Фейсбуці».

Так, в апараті парламенту зазначили, що зарплата Царьову виплачувалася з січня по травень цього року включно, не дивлячись на те, що останні місяці він не з’являвся в Раді.

Його депутатська зарплата без усіляких надбавок складає 17 тис. 425 грн в місяць.

Крім того, на оплату праці помічників Царьова протягом січня-травня було витрачено 92 тис 399 грн 77 коп.
«Отже, що ми маємо в результаті: протягом січня-травня 2014 року держава Україна витратила на утримання депутата Царьова та його челяді 266 тис 649 грн 77 копійок», - резюмував Кучеряк.

«Ця сума може бути більшою, оскільки в розрахунках не бралися до уваги різноманітні «надбавки» Царьову, які не відображені у відповіді апарату ВР. Водночас, вона може бути й меншою, оскільки теоретично зарплата нардепа нараховується на основі табелів, поданих секретаріатами комітетів парламенту (а Царьов за цей період багато пропустив)», - зазначив директор аналітичної групи.