Після завершення АТО санстанція перевірить могили терористів

Після завершення АТО Державна санітарно-епідеміологічна служба України має намір перевірити могили терористів

Як повідомляє Еспресо.TV, про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук, коментуючи інформацію про те, що під Слов'янськом терористи скидають трупи людей в соляне озеро.

«Після завершення АТО вся інформація буде ретельно перевірятися і такі місце будуть обстежуватися нашими фахівцями», - сказав Кравчук.

За його словами, несанкціоновані поховання осіб, які загинули в ході АТО, несуть загрозу епідеміологічної ситуації регіону.

Кравчук констатував, що наразі епідситуація в регіоні АТ контрольована. "Епідемічна ситуація як в цілому по Україні, так і в районах, де проводиться антитерористична операція, в цілому контрольована, групових випадків захворювань не зафіксовано. На жаль, ми маємо проблему у зв'язку з тим, що в районі Слов'янська пошкоджено магістральний водопровід, вона може ускладнитися", - сказав головний санлікар.

Нагадаємо, вчора речник АТО Владислав Селезньов повідомив, що між терористами, котрі ще базуються у Слов'янську та Семенівці Донецької області, введуться перестрілки з використанням мінометів та артилерії.

Він також поінформував, що в межах Слов'янська у солоне озеро терористи скидають тіла своїх загиблих бойовиків.