Росія вимагає відшкодувати збитки від «вакханалії» біля свого посольства

МЗС Росії направило Києву ​​ноту з вимогою покарати винних у подіях навколо російського посольства і відшкодувати завдані збитки

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, - пише Інтерфакс.

«У тому, що стосується вакханалії, влаштованої молодчиками з неонацистськими та іншими непристойними гаслами щодо російського посольства, то направлена ​​офіційна нота в МЗС України з вимогою знайти і покарати винних, відшкодувати заподіяної серйозної шкоди», - сказав глава МЗС РФ.

«Будемо домагатися зрозумілої реакції наших українських колег», - підкреслив Лавров.

Як повідомляло Еспресо.TV, у суботу понад 150 мітингувальників зібралися під стінами посольства РФ у Києві, де влаштували акцію протесту з вимогою не втручатися у внутрішні українські справи та припинити військову агресію проти країни. Вони зірвали російський триколор із флагштоку, розташованого у дворі дипломатичної установи. Крім того вони перевернули кілька машини з дипломатичними номерами і розписали деякі з них.

Російська сторона вимагає від України вжити всіх необхідних заходів щодо забезпечення безпеки російських дипломатів в Києві.

Крім того міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров звернувся до діючого голови ОБСЄ Дідьє Буркхальтера з проханням задіяти всі наявні можливості цієї організації з метою не допустити подальших провокацій відносно Посольства Росії в Україні.

Зазначається, що Д.Буркхальтер запевнив Лаврова в тому, що він негайно займеться цим питанням. 

Пізніше у Посольство РФ в Україні кинули "коктейль Молотова". Біля диппредставництва чергували пожежники, які погасили частини авто, що горіло біля флагштоку. Мітингувальники передали вимоги другому секретарю диппредставництва Ігорю Шаповалову, який вийшов до учасників акції.

Ввечері міністр закордонних справ Андрій Дещиця та Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибули до посольства РФ в Україні.

Водночас, у Москві росіяни прийшли під посольство України з заготовленими плакатами.

Українське МЗС повідомило, що обурення протестувальників біля посольства РФ було використане для спроб провокативних дій.

Міліція відкрила кримінальне провадження стосовно подій біля посольства РФ у Києві.